top of page
Media Advertentie

Artikelpagina

Zonder_edited.png

VRIJSPRAAK EX-AGENTEN CRIMINELE ORGANISATIE ALMELO

Bijgewerkt op: 6 nov. 2023Op 14 februari 2023 heeft de Rechtbank Overijssel twee voormalige politieagenten vrijgesproken van deelname aan een criminele organisatie die zich bezig hield met grootschalige hennephandel. De rechtbank volgde onze verdediging en oordeelde dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs was. Wel was er bewijs voor het schenden van het ambtsgeheim en computervredebreuk.


Met de uitspraak komt een einde aan een megaproces die aanving in 2018 toen de politie met een grootschalige actie in Almelo een wietbende oprolde waarvan de koopstokken in 2020 voor 14 hennepkwekerijen, intimidaties, geweldpleging en wapenbezit jarenlange gevangenisstraffen opgelegd kregen.


Het Openbaar Ministerie heeft vanaf het begin altijd stellig zowel in de zittingszaal als in de media naar buiten gebracht dat onze twee cliënten, die tot hun aanhoudingen, werkzaam waren als politieagenten, deel hadden genomen aan deze organisatie. De afgelopen jaren hebben meerdere rechters dat standpunt verworpen en geoordeeld dat daar geen voldoende bewijs voor was.


Op 14 februari 2023 heeft de rechtbank geoordeeld dat er daadwerkelijk onvoldoende bewijs was voor dat standpunt van het OM. Er was 12 maanden gevangenisstraf geëist door de officier van justitie. De rechtbank heeft uiteindelijk voor computervredebreuk en schenden ambtsgeheim, hetgeen onze cliënten ook eerlijk bekend hadden, veroordeeld tot een straf gelijk aan het voorarrest (34 dagen) en taakstraffen.


Zie hier de links naar de media:Onze cliënten werden bijgestaan door mr. K. Karakaya en mr. D.L.A.M. Pluijmakers

121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page