top of page
Advocaten kantoor

Expertises

Jeugdstrafrecht

Jeugdstrafrecht

Wanneer je wordt verdacht van een strafbaar feit en je bent tussen de 12 en 18 jaar oud, dan is het Jeugdstrafrecht op jou van toepassing. In sommige gevallen kan de rechter het Jeugdstrafrecht ook op jou van toepassing verklaren als je jonger bent dan 23 jaar (Adolescentenstrafrecht).

 

Als je wordt veroordeeld voor een strafbaar feit dan kan in het ergste geval jeugddetentie worden opgelegd. Dan moet je dus naar een gevangenis. Ook is het mogelijk dat je wordt aangemeld bij Halt, een boete moet betalen of dat je een taakstraf moet verrichten. Ook kunnen er een aantal maatregelen worden opgelegd. De mogelijkheid bestaat dat een gedragsbeïnvloedende maatregel wordt opgelegd of dat een pij-maatregel (jeugd-tbs) wordt opgelegd.

 

De gevolgen van een veroordeling kunnen dus erg groot zijn. Het is dan ook van groot belang dat je je laat bijstaan door een gespecialiseerde strafrechtadvocaat. Wij beschikken over de nodige kennis en ervaring.

 

Voor meer informatie kunt u bellen met 055-312 50 15. Uiteraard kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze advocaten.

bottom of page