top of page
Advocaten kantoor

Expertises

Verkeer/Rijbewijs

Verkeer/Rijbewijs

U kunt bij ons kantoor ook terecht voor hulp indien u wordt verdacht van het rijden onder invloed, van het rijden met een extreem hoge snelheid, van anderszins gevaarlijk rijden (art. 5 Wegenverkeerswet), het veroorzaken van een ongeval met zwaar lichamelijk letsen en/of de dood als gevolg (art. 6 Wegenverkeerswet 1994) en het rijden zonder rijbewijs. Hier staan zware straffen op, waaronder gevangenisstraffen.

 

Rijbewijs ingevorderd of ingehouden?

 

Ook kan het Openbaar Ministerie uw rijbewijs voor langere tijd inhouden. De gevolgen van een ingevorderd/ingehouden rijbewijs zijn ontzettend groot. Plotseling bent u niet meer in staat om zelfstandig naar uw werk te rijden of, erger nog, u kunt uw werk helemaal niet meer uitvoeren omdat u bijvoorbeeld een chauffeurs- of koeriersfunctie vervult. Uiteraard zorgt een ingevorderd rijbewijs ook in de privésituatie voor grote problemen. Wie doet nu de boodschappen? Wie haalt de kinderen van school? Zoals gezegd, de gevolgen zijn ontzettend groot, zowel voor u, uw gezin als voor uw werkgever of uw eigen bedrijf.

 

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd zal de Officier van Justitie bepalen wat er met uw rijbewijs moet gebeuren. Dat kan betekenen dat u uw rijbewijs voor een aantal maanden kwijt bent. Om de gevolgen van een ingevorderd/ingehouden rijbewijs zoveel mogelijk te beperken, is het zaak dat u zo snel mogelijk actie onderneemt. Wij kunnen u daarbij helpen. Namens u kunnen wij een klaagschrift indienen bij de rechtbank en, indien nodig, u van bijstand voorzien tijdens een zogeheten OM-zitting.

 

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak, kunt u bellen met: 055-312 50 15. Uiteraard kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze advocaten.

bottom of page